Γλυκό κουταλιού ΚΑΡΟΤΟ


• Το Γλυκόkaroto_piato
Το γλυκό καρότο από το εργαστήρι "της αθανασίας" διαθέτει τρία μοναδικά χαρακτηριστικά τα οποία θα ανακαλύψει κανείς όταν το δοκιμάσει: την πρωτόγονη /αυθεντική γεύση του φρέσκου λαχανικού που έχει μετατραπεί σε γλυκιά απόλαυση, την ήπια τραγανή αίσθηση του καρπού και το λαμπερό απαλό πορτοκαλί του χρώμα. Το γλυκό καρότο μπορεί να καταναλωθεί μόνο του, με γιαούρτι ή κρέμα ξινή ή να διακοσμήσετε με αυτό το κέικ ή διάφορα μπισκότα.

• Η σαρκώδης ρίζα
Το καρότο (Daucus carota), από την ύστερη λατινική carota και από την ελληνική καρότον karōton, που με το σχήμα μοιάζει με κέρατο, είναι ένα λαχανικό ρίζας που συνήθως έχει πορτοκαλί χρώμα και μια τραγανή υφή όταν είναι φρέσκα. Τα καρότα μπορούν να καταναλωθούν με μια ποικιλία τρόπων. Μόνο το 3% της β-καροτίνη από τα ωμά καρότα απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια της πέψης. Αυτό μπορεί να βελτιωθεί έως 39% κατά το μαγείρεμα και την πολτοποίηση. Τα καρότα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν μόνα τους η ως μαρμελάδα και χυμό. Ο χυμός καρότο είναι επίσης ευρέως διαδεδομένος στο εμπόριο και ως ένα φρουτοποτό υγείας, είτε αυτόνομο είτε αναμεμιγμένο με φρούτα και άλλα λαχανικά. Το καρότο παίρνει το karoto_froutoχαρακτηριστικό και φωτεινό πορτοκαλί χρώμα του από β-καροτένιο, το οποίο μερικώς μεταβολίζεται σε βιταμίνη Α. Το καρότο είναι επίσης πλούσιο σε ίνες, αντιοξειδωτικά, και μέταλλα. Επίσης χρησιμοποιείται για τη θεραπεία πεπτικών προβλημάτων. Είναι γνωστό ότι η έλλειψη της βιταμίνης Α μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην όραση τα οποία μπορούν να αποκατασταθούν με την προσθήκη του καρότου πίσω στη δίαιτα.